No faktycznie nie napisalem nic o tym.
Wiec sprawa wyglada tak. Nagralem na DVD+RW i ani moj sprzet ani sprzet kumpla nie odczytal pierwszego pliku na plytce, z reszta nie bylo problemu. Jak sprawdzilem to u siebie to tez sie nie dalo. Wiec zrobilem pelne kasowanie plyty (myslalem, ze to cos pomoze) i nagralem jeszcze raz. Niestety wyskoczyl ten sam problem. Pozniej przyszedl kumpel i nagrywalem mu na DVD+R pare odcinkow serialu (350MB), a na DVD+RW nagralen 6 plikow po 700MB (obie plyty byly jego). DVD+R jego sprzet nie odczytal za pierwszym razem (ale on ma w laptopie jakies badziewie Generic DVD+RW RW8165), natomiast skopiowal calosc bez problemu z DVD+RW. Jak juz skopiowal to nagral na DVD+RW (dalem mu moja DVD+RW Sony do sprawdzenia bo przy nagrywaniu u siebie - seriali - nie dalo sie skopiowac pierwszego odcinka) pare plikow 700MB na nia. No i nagral i skopiowal to u siebie na dysk. Najpierw myslalem, ze plyta ma jakas skaze dlatego nie dziala ale z tego wynika, ze albo cos z moim NEC'iem jest nie tak albo system juz mam stary i wypadalo by go postawic na nowy.
Wczoraj zawiozlem nagrywarke kumplowi i dzisiaj ja beda sprawdzac na jakims innym psrzecie. Moze mu sie uda przyniesc mi jeszcze jedna nagrywajke NEC'a zeby sprawdzic czy tez bedzie sie tak samo zachowywala.
|