Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.06.2005, 23:17   #78
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@BD
Które to niby Seagate są ciche?
W poprzedniej mojej wersji (jak na razie ta z sygnaturki) mogłem wyłączyć wszystkie wiatraki przez dłuższy czas nie było nic słychać (w nocy, w zupełnej ciszy wchodząc do pokoju z kompem nie dało się na słuch określić, czy komp chodzi, czy nie), a w trybie cichym (możliwość pracy przy pełnym obciążeniu non stop) w szumie dnia trudno było określić, czy komp chodzi. Poprawiłem jednak chłodzenie, zwiększyłem wydajność - ale ciągle nie mogę się doczekać oferty sensownego bloku na 2HDD, więc jak na razie w trybie cichym dyski wyraźnie słychać (a to Samsungi SATA - zdecydowanie cichsze od Seagateów). Żadnych mat - to tylko podnosi temperaturę w obudowie.