Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.06.2005, 00:02   #80
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Co do dyskow Seagate mozna jeszcze je wyciszyc za pomoca softu producenta. Bylo swego czasu cos pozwalalo zmniejszych nieznacznie wydajnosc dyskow ale w zamian znacznie je wyciszalo. Nie pamietam teraz nazwy tego programiku.

Ten soft spowalnia tylko głowice znacznie zwiększając czasy dostępu. Nie ma najmniejszego wpływu na gwizd łożysk. Seagate robi dosyć głośnie i gorące dyski (i dlatego z nich zrezygnowałem).

Cytat:
Napisany przez BD
Podnosza ale w zamian oferuja lepsze tlumienie. W polaczeniu z dobrym wentylowaniem obudowy jest calkiem dobrze.
Taaa. Wydawanie kasy, żeby wyciszyć obudowę, żeby zamontować wentyle, które hałasują. Ciekawa filozofia. Zamiast eliminować źródła hałasu proponujesz tłumienie hałasu i dodawanie nowego.

Cytat:
Napisany przez BD
U mnie temperatura w obudowie trzyma sie w granicy 30 stopni - sprawdzam bezposrednio pod zasilaczem.
30* to u mnie ostatnio jest w pokoju - więc nie wierzę w tyle w obudowie (a temperatury to zawsze trzeba odnosić do otoczenia).

Jak pisałem - za pieniądze porównywalne z ceną samego zasilacza czy obudowy, którą chcesz wybrać,można ZUPEŁNIE (do 0dB na 1-2 godziny i przerwa na schłodzenie wody, albo do dwudziestu kilku dB, tyle, ile najcichszy 12cm wiatrak wytwarza hałasu na nagrzewnicy, w pełnym obciążeniu non stop) wyciszyć kompa.

Ale to nie o tym tamat, zatem z mojej strony EOT.