Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.06.2005, 10:48   #1219
pawelw76
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2005
pawelw76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przeróbka chipem modbo + matrix fix + zab diodowe lasera

Witam !!

Kolega elektronik poraz pierwszy przerabiał konsole ( dla mojego dzieciaka ) i mam taki problem.
Dzieciak pograł około 2 godzin chodziło ładnie wszystko łącznie z kopiami gier na cd i dvd i wyłączył konsole.
Po około 20 minutach próbowałem załączyć konsole nie włączała się to znaczy świeci zielona dioda ale konsola nie startuje.
Raz wystartowała ale nie działały piraty tak jakby modbo było nie aktywne.
Po południu też tak raz miałem ale teraz czas niedziałania konsoli poprawnie jest o wiele dłuższy.
Czy to jest wina zabezpieczenia Matrix ?
Bo z tego co mi wiadomo to kolega nie wymienił rezystorka na 2,2 bo u niego kilkakrotnie wyłączana i ponownie uruchamiana startowała za każdym razem a w opisie matrix-fix pisze że w razie niemożliwości uruchomienia konsoli wymienić rezystror z 1,5 kOHM na 2,2 kOHM.
Jak w końcu uda mi się konsole uruchomić to po
załączeniu oryginalnej gry nie ma już napisu infinity 1.38 czyli konsola
znowu zachowuje się jakby nie było chipa.
Dopiero po odłączeniu zasilania na około 1,5 godz. pomogło i konsola znowu zaczeła czytać piraty i modbo działało bezproblemowo.
Co to może być co może być przyczyną ?
I jeszcze jedno pytanie czy na chipie modbo na przerobionej konsoli NTSC powinne chodzić filmy DVD na telewizorze z systemem PAL bo po wrzuceniu filmu DVD czy to PAL czy NTSC pojawia się tylko napis TV System doesn't match czy coś podobnego.
Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc !!
pawelw76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post