Cytat:
Napisany przez karel48
Moje argumenty są najprostsze z możliwych - cena i wymagania użytkownika który o to wyraźnie pyta w swoim drugim poście - przynajmniej ja tak odebrałem że dla Deresika to ważne.
|
No to chyba inaczej rozumiemy to pytanie - jak dla mnie to Deresik pyta sie o to co lepiej kupic i dlaczego. Nigdzie nie widze zeby pisal "Mam 100zl i ani grosza wiecej. Zbierac jeszcze pol roku i kupic cos nowego, czy wziac od wujka SPRAWDZONEGO (np.) Litka?"
Tak wiec aspektu finansowego nie widze tutaj wymienionego.
Cytat:
Napisany przez karel48
Nie każdego stać na Plexa wartego ponad 5 stów a według Ciebie chyba tak.
|
Jak widac nie kupuje sprzetu ze wzgledu na nazwe, tylko ze wzgledu na jego jakosc i mozliwosci. Ciekawe na jakiej podstawie wysnules takie wnioski
Cytat:
Napisany przez karel48
Ponadto uważam że sprzęt kolegi Deresika niestety nieco już odstaje od standartów więc jak najbardziej zasadne jest jego pytanie o używany palnik.
Przecież przy tym sprzęcie nie wykorzysta w pelni możliwości żadnego nowego palnika ( prędkość).
|
Tu sie z Toba zgodze - ten sprzet nie nalezy do najnowszych

Nie oznacza to jednak ze ma kupic cos uzywanego :\
Jezeli jest osoba, ktora kupuje sprzet i korzysta z niego az do granic mozliwosci (np. z powodow finansowych), to tym bardziej powinien kupic nagrywarke nowa, na ktora otrzyma 24 miesieczna gwarancje i nie bedzie sie musial martwic ze za miesiac padnie i pieniadze pojda w bloto.
Cytat:
Napisany przez karel48
Więc jeżeli ma okazję kupić Litka 832 o 100pln taniej, inaczej mówiąc 50% ceny nowego Litka lub Benq to dla kogoś kto musi się liczyć z portfelem to bardzo dużo.
|
Czesciowo juz na to odpowiedzialem. Ale tutaj pytanie - gdzie masz pewne litki 832s za 100zl?

Bo na allegro jedyne co widze to 811 za 99zl. 832 jakos nie rzucila mi sie w oczy...
Cytat:
Napisany przez karel48
Na koniec odbiję piłeczkę - w czym benq lepszy od litka przy powyższych założeniach (cena niższa, prędkość nie ważna)
Co do zalet Litka to jedną wymieniłem już wcześniej - benq na tym polu chyba Litkowi 832 nie dorównuje
Jakość tego modelu Liteona również jest dobra co potwierdza moją zasadę - nie wszystko co nowe jest lepsze - niestety nowe Litki nie są już tak dobre.
Swoją opinię na temat 832 opieram na podstawie opinii użytkowników tego forum , zamieszczonych testów i recenzji.Dodam jeszcze,że nie wpływa na nią posiadanie przeze mnie napędu tej marki - następnym napędem jaki zamierzam kupić bedzie napewno benq, na razie polecam ten napęd moim znajomym. 
Ps. Nie trzeba być nieźle pogiętym - wystarczy nie mieć na to kasy a przy tym być uczciwym i nie umieć ukraść  ...
|
Pierwsza i WIELKA zaleta Benq w tym przypadku jest 24 miesieczna gwarancja (z uzywanym litkiem raczej jej nie dostaniesz), druga CENA (210zl), a trzecia JAKOSC (pod wzgledem ktorej to raczej 832s bedzie go gonila a nie odwrotnie).
A kto tu mowi o kradzeniu

Chyba glodnemu chleb na mysli

Nie wyjezdzaj tutaj z takimi tekstami bo to troche dziwnie wyglada. Chyba ze masz mi cos do zarzucenia :\
Jest takie przyslowie "Nie stac mnie na kupowanie tanich rzeczy"
Jest w tym duzo racji... jezeli nie ma sie pieniedzy, to trzeba kupowac rzeczy na gwarancji, itd.
A kwestie omijania zabezpieczen w grach pozostawie bez komentarza...
Reasumujac: Prawdopodienstwo znalezienia dobrego, uzywanego napedu jest tak nikle, ze nie oplaca sie ryzykowac

W dodatku jak na moje oko, to 832 kosztowalaby na allegro jakies 120-130 zl. A w tym momencie jest to roznica okolo 80zl. Moze i duzo jak sie nie ma pieniedzy, ale naprawde lepiej poczekac i dolozyc ta kwote, niz pozniej drzec wlosy z glowy...