Wczoraj kupiłem sobie nagrywarkę LITE-ON LTR-40125S BOX. W pidełku były dwie płyty jedna CD-R Multisped oraz CD-RW 12x.
Jak bym jej nie podłanczał czy to na secondary pod master a hdd na primary na master, czy też nagryware razem z cd-romem a hdd sam i inne mozliwości cały czas 700MB nagrywa mi w 7-8 minut. (symulacja).
Patrzyłem przy włączonym DMA jak i przy wyłączonym - przy właczonym 7-8m przy wyłaczonym z 10m.
Nagrywałem (symulacja) w Nero 5.5.8.3PL oraz CloneCD 4.0.1.10.
Nie wiem może to wina nośnika bo mam tylko te które były dołączone do Nagrywarki, czyli LITE-ON 700MB Multispeed.
U kolegi ta sama nagrywarka nagrywa w tym samym nero 701MB w 2 minuty 58s na płyte PLATINUM 700MB z indexem 40x.
Nie wiem cholera co mam mysleć!!!, czy to wina nośnika czy co!!. Płytki kupię dopiero w niedziele na giełdzie to się dowiem.
Ale może wiecie coś na ten temat. Proszę o pomoc!!!!.
Dodam że dysk mam szybki bo Maxtor 80GB 7200 U133, ale chodzi mi niestety na U66 bo mam antyczną płyte główną.
Ale to nie moze byc tego wina gdyż kolega ma identyczny zestaw PC jak ja (różni sie kartą graficzną) i u niego jak juz wspomniałem wczesniej wypala w 2m 58s.
Jak myślicie w czym problem

?