Dyskusja: Kilka pgc w VTS01
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.06.2005, 12:10   #3
PaTus
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2004
PaTus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moze na wstępie podziękuję za odezwanie się,..

ale do rzeczy..., chce zrobić po prostu kopię filmu, tutaj ddodam że to mój oryginalny film.

Dokładnie, film składa się z dwóch wersji, rezyserskiej i kinowej. Obie wersje korzystaja z tych samych vobid, przy czym wersja dłuższa filmu zbudowana jest o dodatkowe vobid. czyli jest multipgc. Daje to dwa filmy w pgc1. Sytuacja ma sie dokładnie jak w filmie "Dzień Niepodległości". Teraz, mam kłopot z ustaleniem odpowiednich opcji dla dif4u. Wiem że muszę ustawić opcję demux by vobid, ale co z widokami, czy muszę je zaznaczyć czy odznaczyć. Próbowałem raz jedyny, z odznaczonymi widokami. Po takim zabiegu scenaid wołał o avs script, następnie podował jakieś jego błędy. Czyli jakie opcje mam zaznaczyć by dif4u poprawnie zdemuksował taką wersję płyty dvd?

Drugi mój problem polega na tym, iż przyzwyczaiłem się do reauthorista, który przelicza wartość wszystkich elementów, względem wielkości jaką sobie ustalisz, po czym generuje skrypt dla scenarista i ten, powiedzmy, składa płytkę względem pełnej wielkości płytki dvd+r (4482). Nie widziałem takiej mozliwości w scenaidzie. Więc zasadniczo nie wiem jaką wielkość będzie miała moja płytka dvd po złożeniu. Chyba że coś przeoczyłem?
PaTus jest offline   Odpowiedz cytując ten post