Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2005, 12:10   #3911
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Bo to właśnie o czarne Mediastory chodziło

Ja nie mówiłem o Hawkach

Ale widzę, że powtarza się historia

Najpierw producent wypuszcza lepszą partię, a potem wali chłam

Moje Mediastore DVD+R mają identyfikację MCC003

A Mediastore DVD-R mają DvsnA001

A u ciebie trochę jakby co innego :\

Nie mam aparatu cyfrowego, ale te moje płytki wyglądają trochę inaczej niż twoje

DVD-R:

- brak jest tego srebrnego pierścienia przy otworze

- płyta jest czarna prawie aż do samego otworu

- między czarnością a otworem jest małymi literkami nadruk koloru czarnego: 09 S

- od strony zapisywalnej na ciemnym pierścieniu oznaczenia: 0507 i DVD-R 4.7GB 0005

DVD+R

- bliżej środka jest jeszcze jakby jeden pierścień na którym prześwituje oznaczenie wykonane od strony zapisywalnej: DVD+R 4.7GB

- na pierścieniu najbliższym otworu oznaczenie grawerowane: 04 S T + jeszcze jakiś ciąg znaków

- od strony zapisywalnej na tym samym pierścieniu wygrawerowane: 003

Może to komuś się przyda

Nie wiem dlaczego ubzdurały mi się Hawk-i
W każdym bądź razie trafiłem prawidłowo w mediastore (tylko te były czarne )
Minusy wypalają się ok jeśli weźmiemy pod uwagę cenę, natomiast plusy nadają się tylko do kosza
Ciekawe że na tym samym nośniku jest płyta Apollo + jak i mediastore + ale wyniki wypalania zdecydowanie lepsze na Apollo
melag jest offline