Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2005, 22:05   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Eeee... Wyjaśnij mi proszę ten sposób, bo może nie znam cennej informacji. Jeśli popełniając jedno wykroczenie będę jednocześnie popełniał inne, to obydwa się zsumują i wyjdę na zero

A chetnie Ci wyjasnie o co chodzi bo to dosc przydatna metoda.
Otoz jak wiesz mozn trafic na dwa rodzaje panow w niebieskich ubrankach:

a) chcacych zarobic
b) takich co nie chca zarobic
- wyrozumialych
- skubancow z ktorymi nie da sie pogadac

Z tymi pierwszymi nie ma problemu bo mozna sie zawsze dogadac. Jednak czasem trafia sie na ten drugi typ. W zwiazku z tym koronny "argument" odpada. Wtedy warto zaproponowac lagodniejszy wymiar kary i mandat za cos innego - za wykroczenie, ktorego sie nie popelnilo.

Z mojej wiedzy najlepszym obecnie wykroczeniem i do tego wolnym od punktow jest mandar za rozmowe przez telefon komorkowy podczas jazdy. Mandat wynosi 200 zl i 0 punktow. W zwiazku z tym jak przegniesz tak jak ja przesadzilem (pozycje w taryfikatorze - jak go ostatnio ogladalem - koncza sie na przekroczeniu o 50 km/h) to "rozmowa przez komorke" jest bardzo lagodnym wymiarem kary.

Niestety jak trafisz na ten drugi podtyp wymieniony na samym koncu to jest problem. Niestety raz mi sie trafilo takiego spotkac. Tradycyjnie szeroka, nowa droga, ograniczenie do 70. Ruszam ze swiatel i kawalek dalej mam na liczniku 130 i wtedy wyskakuje pan z pistoletem wiec hamuje i zlapal 119. Zatrzymali mnie i ten co strzelal wyskoczyl ze tutaj jest 70 a ja mu ze stoickim spokojem odpowiedzialem, ze dopiero ruszylem ze swiatel - na i byl smiech tego strzelajcego. Niestety drugi pan nie byl juz taki wesolyi w zwiazku z tym, ze przekroczylem dokladnie o 49 km/h dostalem mandat dokladnie wg taryfikatora .
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post