Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Trochę mnie przestraszyłeś - mam neostradę w promocji na dwa miesiące i jakby coś padło, to wydatek znacznie ponad 200 zł (tyle wynosi kara za nie oddanie sprzętu sprawnego - jeśli oczywiście rezygnujesz).
A masz jakieś doświadczenia z tymi modemami - szczególnie Sagem - kiedy może się on "spalić" - mi się nasuwa, że może się tak stać podczas burzy (więc profilaktycznie trzeba wyłączyć), albo jakby się przegrzał (mój się dość mocno grzeje, więc może ?), albo jakby poszło za wysokie napięcie z USB.
Jeśli masz jakąś wiedzę w tym temacie - to podziel się nią - zawsze lepiej wiedzieć więcej i się jakoś zabezpeczyć (jeśli oczywiście istnieje taka możliwość). Z góry dziękuję
Pozdrawiam
ro29
|
Mysle ze doswiatczenie niema nic do tego tylko wystarczy zobaczyc ile oddano wadliwych lub uszkodonych modemow(sam bylem swiatkiem jak pracownik tpsy pokazywal mi sterte modemow uszkodzonych ) do tpsy ale nie mowie ze twoj moze siasc

.
Jedyna wada tych modemow jest to ze sa na usb i czesto sie cos z nimi dzieje zwlaszcza przy oprogramowaniu wanado(czy jakos tak) a przy routerku nie musisz miec zadnego oprogramowania tylko karte sieciowa i nie musisz sie martwic ze sie zmieni ip bo masz autoreconnect w routerku
Cytat:
Napisany przez Predi
jak sie spali modem (ktory i tak mam za darmo) to wtedy kupie router
poza tym nie przesadzajmy ze np. do neostrady 128 - walne router bo to bedzie przerost formy nad trescia 
|
w takiej opcji neo moze router nie potrzebny ale jaka wygoda i na przyszlosc moze umozliwic ci podlaczenie dwoch kompow

oraz masz wieksza kontrole nad laczem niz przy modemie