|
Ja mam tuner PixelView PlayTV Pro (mono, bez FM). Najgorszym jego mankamentem są BEZNADZIEJNE STEROWNIKI I OPROGRAMOWANIE! Ile to ja się namęczyłem, żeby zainstalować stery w XP & 2000! Na płycie dołączonej do tunera jest mnóstwo śmieci, sterowników do najróżniejszych tunerów i kart graficznych - trudno coś znaleźć. Po zainstalowaniu jedynego działającego sterownika do WinMe, przyszedł czas na oprogramowanie (PV TV Station) - to również wielki szajs. Zainstalowałem program BorgTV - ma własne sterowniki, umożliwia oglądanie TV w wybranej rozdzielczości, posiada obsługę pilota, zawiera funkcje przechwytywania video oraz poszczególnych klatek, umożliwia dokładne strojenie kanałów, posiada dekoder Canal+ (wymagany dodatkowy plugin), odczytuje telegazetę, zawiera filtry itp. itd.
Opisany tuner przechwytuje poprawnie obraz w rozdzielczości 640x480. Maksymalna rozdzielczość to 922x576, ale u mnie gubi klatki (chyba za słaby sprzęt mam). Wyświetlany obraz jest dobrej jakości. Polecam tuner PixelView PlayTV Pro, ale tylko pod warunkiem użycia niestandardowego oprogramowania i sterowników.