Cytat:
Napisany przez icemac
nie no bomba
moje gratulacje - cale 9MB
nic dodac nic ujac - wypas na maxa chyba kupie sobie plextora, moze nawet z dwie sztuki (bo 9MB na jednym i 9MB na drugim to da nam cale ... 18MB)
i tak jak kolega VIZZARD zauwazyl - jawna prowokacja i spisek tych firm 
|
Smuci mnie Twój brak umiejętności rozumienia tekstu pisanego.
Płyta DVD+R ma pojemność 4483MB - ja nagrałem 4509MB - prosta kalkulacja daje, że nadpaliłem 26MB.
Poza tym pisałem, że na forum cdfreaks chłopaki nadpalili płyty do 4680MB - to już niemal 200MB więcej.
No to teraz prosta kalkulacja: nośnik cdr o pojemności 700MB - przeciętnie nadpala się 20MB, więc procentowo mamy 20/700=2,9% więcej miejsca
Na DVD+R można nadpalić 200MB, a więc procentowo 200/4480=4,5% więcej miejsca.
Więc nie rozumiem czemu wyśmiewasz overburning DVD, a overburningu CD nie. Ja wiem, że nie ma sensu dopychać płytki co do jednego megabajta, ale czasem po prostu taka możliwość może się przydać.
Ja nie mówię, że to jakaś rewolucja, czy coś takiego. Ale do niedawna pojawiały się tematy z pytaniami dotyczącymi overburningu i zawsze ktoś twierdził, że się nie da. A ja pokazałem, że się da, że coś takiego jak overburning DVD istnieje.
I to tyle, nie ma co wyśmiewać tej opcji, niedługo pewnie wszystkie palniki będą nią dysponowały.