jesli nie masz nic przeciwko pozwole se polemizowac
Cytat:
dzieciaki: bo z tego kasa jak kieszonkowe,
|
no jak studiuje dziennie to takie kiszonkowe (50-100zl za wieczor) czasem sie przdaje a przeciez czesto (by najmniej u mnie) nie robi sie tego za kase - przysluga tez jest cos warta (telefonik za grosze ktory stoi ponad 1000 w promocji, solucje jak rozblokowac jakis nowy phone, czesto robi sie tez to dla kolezanek a wtedy brac kase to troche - wiecie)
Cytat:
jak ma sie glowe na karku to zaczyna sie prace w normalnej firmie, i nie przy zarobkach 1000 czy 2000 ale troche wiekszych.
|
jaka firma cie zatrudni bedac studentem studiow dzienych bez stazu - powiedzmy jak ja - 3 rok studiow.
Cytat:
dzieciaki po 2, bo dzieci nie mysla nad odpowiedzialnascia, nad tym ze mozna za takie kopiowanie starcic cos wiecej niz komputerek.
|
no np miec nasrane w papierach i ciezko juz pozniej znalezc fajna fuche jak sie jest karanym ale z drugiej strony cala zabawa polega na tym aby nie dac sie zlapac - no nie

)
Cytat:
dzieciaki po 3, bo jezeli sie juz zaczelo prace w branzy (mam na mysli soft) to juz sie pracuje - i wie sie z wlasnego doswiadczenia, ze za praca sie placi, tak nakazuje przyzwoitosc.
|
powiedzmy ze jestem rolnikiem no i za ch****** nie moge sprzedac zboza - kolejki u nas po 4-6 dni (odleglosc do elewatorow 31 lub 42km po rozwalonych drogach ze 80 km/h samochodem to podwoozie idzie rozwalic - jechales tyle ciagnikiem - przejedz a bedziesz zalowal) - znajomemu zamkneli brame przed nosem w zeszly piatek i powiedzieli przyjedz pan we wrzesniu a wiec nie mow mi o przyzwoitosci w tym kraju bo miedzy znajomymi to ok mozna tak grac ale nie z calym swiatem no chyba ze nalezysz do ludzi o mikim sercu no ale wtedy wiesz co masz twarde.
czy w takie sytuacji rolnik dostaje zaplate za caly rok ciezkiej pracy (bo nie wmowisz mi ze jest to lekka praca do ktorej nie jest potrzebna szkola - nie kolego tamte czasy minely). druga sprawa na wielu (wiekszych i inwestujacych w przyszlosc) wisza kredyty powiedzmy platne do wrzesnia i co maja zbozem zaplacic??
owszem za soft powinno sie placic i jestem za ale powinny byc tez jakies sensowne ceny a 800 pare zl za pelną wersje sys MS jesli za rok lub dwa i tak wyjdzie nowy i co wtedy - przykro mi ale mnie na razie nie stac - moze jak sie poprawi sytuacja w kraju i ceny zejda do sensownego poziomu (a wspomniany system nie bedzie sie wywalal raz na 2 dni) to i kupie szczegolnie ze lubie placic za uczciwa prace (i lubie jak mi uczciwie placa ale skoro mi nie placa to co mam robic za darmo a jakis dziad i tak bedzie ze mnie zdzieral). kupie tez gre w cenie 80-90 zl jak zrobilem z herosami ale nie kupie nic co jest drozsze od 100 zl jak i tak przez miesiac to przejde (np. SOF2

H)
pzdrwm Nkita_Bennet