Dyskusja: [ZDJĘCIA] Makro
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.06.2005, 21:06   #65
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
moje przemyslenia (zaznaczam ze nie jestem specjalistom, lecz ledwie poczatkujacym amatorem i prosze o sugestie madrzejszych w tej sprawie):
lampa - w zadnym wypadku (chyba ze masz specjalna do macro) bo przeswietli dalszy plan, a jak masz z automatu to jednoczesnie pierwszy plan bedzie czarny
tryb jakosciowy - dowolny byle sensowny
raw ma sens wylacznie przy zdjeciach w ktorych masz jednoczesnie szczegoly w swietle i w cieniach - bo format ten potrafi zapisac wiecej bitow na pixel niz jakikolwiek inny uzywany (z powodow oczywistych - zapis nie jest obrobiony) i potem samodzielnie w kompie moesz wybrac zakres do exportu do innego sensownego formatu
poczytaj o P S i A to bedziesz wiedzial - dzieki nim masz zapewniona automatyke przy kontrolowaniu przeslony (glebia ostrosci!) lub czasu wiec niekiedy sie przydaje
ja macro pstrykam z auto z bardzo prostego powodu: przewaznie sa to robale czy inne motyle, i nie mam czasu na ustawianie czegokolwiek (i wtedy dziekuje ze moj aparat wlacza sie ponizej sec a af lapie w dobry swielte tez ponizej 1sec)
iso - oczywiscie jak najnizsze, byle nie przegiac potem z czasem naswietlania
a najnizsze zeby nie bylo kaszki, a czas wazny zeby nie bylo rozmazania
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post