Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.08.2002, 17:03   #8
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Norton Ghost i nagrywanie image prosto na cdr\cdrw...

Cytat:
anka725 napisa***322;(a)

U mnie mialo instalowalm po kolei wersje 6.0 (2001), 7.0 (2002) i 7.5 (Corporate) - na kazdej przy uzyciu PC-DOS blad wystepowal a przy uzyciu MS-DOS na wersji 7.5 juz bez problemu mialam plytki bootujace.. jak sparwdze w 2001 i 2002 to dam znac czy tu tez MS-DOS pomaga
uscislijmy jedna rzecz
rozumiem, ze nagrywasz plyte bezposrednio z Ghosta i zaznaczasz opcje tworzena plyty startowej
czy tez postepujesz tak jak to opisalem w jednym z moich artykulow?

Cytat:
PS. Dodam ze MS-DOS mam z dyskietki sformatowanej w XP z opcja "Utworz...MS-DOS". BD a ty jakiego MS-DOSu uzywasz z Ghostem? Moze ten na dyskietkach Win98 jest starszy i to on powoduje problemy.. (PC-DOS tez do nowszych nie nalezy). Ale to tylko moje gdybania, pozdrawiam Anka.
kiedys dokladnie siedzialem nad tym problemem przy okazji artykulu opisujacego nagrywanie plyty startowej z GHOST i doszedlem do takich wnioskow:
1) Ghost 2001 i dyskietka z PC-DOS dziala idealnie i nie sprawia problemow
2) Ghost 2002 i dyskietka PC-DOS nie dziala - rozpoczyna bootowanie i staje
3) Ghost 2002 i dyskietka z MS-DOS - dziala poprawnie
4) Ghost 2002 wgrany na dyskietke z Ghost 2001 - PC-DOS - dziala idealnie i nie sprawia problemow

Jak widac cos jest pokopane z dyskietka PC-DOS dla Ghost 2002

Ale pragne podkreslic, ze taki problem wystepuje tylko w przypadku gdy postepujesz tak jak to opisalem w artykule o tworzeniu plyty startowej z obrazem ghosta.
BD jest offline