Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2005, 09:10   #3942
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kit - to jakas nazwa wlasna - nie znam. Jezeli chodzi o wciskanie kitu, to nie zdarzylo mi sie jeszcze na gieldzie komukolwiek wcisnac kitu. Poza gielda zreszta tez nie.

Toż właśnie twoje zdanie poniżej jest wciskaniem kitu, więc nie pisz tu bajek, bo i tak nikt nie uwieży.

Speed to nie jest chlam. Jezeli chodzi o plyty CD (Speed Premium) to jest to produkt bardzo wysokiej jakosci (napewno wyzszej niz Platinum, bez porownania z Esperanza), natomiast jezeli chodzi o plyty DVD (Speed Movie) sa to plyty tej samej klasy co Esperanza, wiec troche/srednio nizszej od platinum (choc roznica do Platinum moze byc czasem wiecej niz 'troche' jak przyjdzie dobra partia Platinuma). Oprocz tego mamy w ofercie plyty Speed Printable (Ritek OEM), ktore sa w tej chwili razem z Verbatimem najlepszymi plytami do nadruku.
Mam nadzieje ze Twoja wiedza o tej marce zostala w minimalnym stopniu uzupelniona.

Jak wszyscy wiemy Speed nie ma porównania do Esperanzy, a do Platinum tym bardziej, bo jest znacznie gorszy . Gdyby te do nadruku były (jak piszesz) z Riteka, musieli byście zapłacić cło Anty-dumpingowe i nie mogli byście sprzedawać w tej cenie, chyba że to przemycik, albo Ritek chiny, który jak wiemy jest bardzo marnej jakości, więc nie pisz tu bajek, bo i tak Twoja opinia nie jest obiektywna.

Wiesz - to wolny kraj, kazdy moze robic co mu sie podoba w ramach ogolno przyjetych zasad. Nie widze powodow do tego, zeby taka sprzedaz lamala te zasady. Natomiast na gieldzie w Warszawie sprzedaja przepakowywane softpaki po 10 szt. DVD Platinum - przyjedziesz i ich rostrzelasz ?? Wogole to mozna bez problemu dostac DVD Platinum na sztuki, Esperanze na sztuki, ale Speeda na sztuki nie ma - jedynie pakowane w cake po 10, 25, 50 szt - moze podzrzuc jakas bombe na WGK za sprzeczne z Twoja ideologia zachowanie sprzedawcow.

Tak jak nie ma Platinum na sztuki i Esperanzy na sztuki, ale nie rozumiem czemu nie napisałeś, że "bez opakowania to możesz kupić sobie np. takiego speeda" skoro sam wiesz, że tak jest. A soft pack, jest ogólnie przyjętym w sprzedaży opakowaniem, takim jak Cake 10 czy koperta. Dla mnie sprzedaż na sztuki, to płyty dane w rękę, lub zawinięte w gazetę, jak te Speedy na giełdzie w Katowicach.

P.S. Nie lubię jak ktoś, kto nie jest obiektywny w swoich "zeznaniach" pisze źle na temat innych, stąd moja odpowiedź na twoje wypowiedzi.
Elias jest offline