Cytat:
Napisany przez Elias
Osobiście do kolesia nic nie mam, ale drażni mnie jak ktoś źle się wypowiada na temat innych, a ogólnie wiadomo, że ma w tym własny interes.
|
Jeszcze raz:
Speed to nie jest chlam. Jezeli chodzi o plyty CD (Speed Premium) to jest to produkt bardzo wysokiej jakosci (napewno wyzszej niz Platinum, bez porownania z Esperanza), natomiast jezeli chodzi o plyty DVD (Speed Movie) sa to plyty tej samej klasy co Esperanza, wiec troche/srednio nizszej od platinum (choc roznica do Platinum moze byc czasem wiecej niz 'troche' jak przyjdzie dobra partia Platinuma). Oprocz tego mamy w ofercie plyty Speed Printable (Ritek OEM), ktore sa w tej chwili razem z Verbatimem najlepszymi plytami do nadruku.
Mam nadzieje ze Twoja wiedza o tej marce zostala w minimalnym stopniu uzupelniona.
I mowie to zupelnie obiektywnie, bo wiem co jaka jakosc prezentuje (zreszta sam zalatwialem transporty CD Premium i DVD printable, DVD Movie wyszlo wbrew mojej woli - sila wyzsza).
Espa i Titanum to teraz straszny syf - ich kody albo nie sa rozpoznawalne, albo to jakies kody z 'kosmosu', co wskazuje na produkcje w glebokich chinach.
Jezeli ta opinia godzi w Twoj interes - Twoja sprawa - takie sa po prostu fakty (widze ze strasznie zirytowalo cie ze nie powiedzielem 'Luzem' to mozna sobie kupic esperanze ... zamiast "bez opakowania to możesz kupić sobie np. takiego speeda" - Twoj problem, Espera jest bardziej znana marka wiec jej niska jakosc jest bardziej widoczna na codzien, tym bardziej ze nie widzialem zeby ktos Speeda na sztuki sprzedawal, a Espere jak najbardziej).
Co do cla ... widze ze rowniez nie masz pojecia o tym co gadasz. Jest firma ktora reprezentuje Riteka w Europie (zreszta sales agentem tej firmy jest osoba bardzo znana ze sceny 'fascynatow CD/DVD'). Oczywiscie, zeby nie bylo Ci tak latwo szukac kontrahentow jej nazwy ani kraju w ktorym sie znajduje nie podam

Wysil sie troche zanim zaczniesz pisac bzdury.
PS. A speedow wcale nie mamy za duzo w magazynie. Wrecz przeciwnie - Infodisc na ktorym byly robione Movie sie skonczyl i najprawdopodobniej linia umrze smiercia naturalna.
Najwiecej jest Ridaty ktora tak ostatnio jest zachwalana na cdrinfo.pl w newsach, ale sprzedaz sie to nie przeklada (a to Ritek brand).
Cytat:
Napisany przez ed hunter
co do Speed DVD-R printable, to nie wiem, może jakaś dobra partia od Riteka, bo te co ja widziałem były dość mierne. (nagrywane na Pioneer 108)
|
DVD printable przyjechaly jakies 3 tygodnie temu - do tej pory byla jedna dostawa. Posiadacze NECow, Plexow i Benqow bardzo sobie je chwala. O reszcie nie wiem.
I powiem Ci szczerze ed - z tym Speedem na magazynie to trafiles jak kula w plot bo Speedow akurat zbyt wiele nie ma

Printable biora od nas na potege firmy fotograficzne. CD Premium w zwiazku z zakupem po bardzo niskim kursie $ mozemy tanio sprzedawac przy naprawde dobrej jakosci plyty, a plyty OEM pod Movie sie koncza.
PS2. Dyskusje 'onas' zaczal legion, potem Elias ja pociagnal wiec te uwagi o robieniu offtopa to rozumiem ze nie domnie - ja tylko odpowiadam na bzdury o ktorych pisza.