Rozważ swoją decyzję dobrze. Ja jestem zadowolony z Mpio lecz ma też kilka minusów. Wspomniana w teście czułość touch pad'a może rzeczywiście irytować i trzeba się do tego przyzwyczaić, następnym minusem jest to,że od czasu powstania player'a jest tylko jeden firmware i nie wychodzi żaden nowy. Nie wiem co się dzieje z ich stronką ,ale tak jest. Na początku obsługa może być nieco zagmatwana ,ale naprawdę godzinka i już wszystko umiesz. Jakość dźwięku rewelacyjna nawet na "pierdziawkach" co dają z player'em (choć i tak je wymieniłem ). Także reasumując jako właściciel Mpio od ponad 2 mies - bardzo dobry player tylko potrafi przez początkowy czas zapoznawania się z nim wprowadzić mentlik i nieco wkurzyć. Jednak jak już się nauczysz obsługi powinieneś być zadowolony.
Plusy:
-Widoczny jako dysk wymienny - fajnie się przegrywa pliki w Total Commanderze
-Bardzo dobra jakość dźwięku ( ale tak ma większość więc

)
-Wspaniały dyktafon - nagrywa czysto z odległości 2, 3 pokoi
-Radio naprawdę jest niezłe - nie mieszkam w dużym mieście,ale ściąga mi wszystkie stacje, które nadają w okolicy.
- ogólna jakość wykonania - aluminium daje pewność jednak
- mnogość ustawień EQ
Minusy
- obsługa touchpad'a i niemożność regulacji jego czułości
- czasem gdy za szybko naciskasz klawisze - umie się zawiesić na kilkanaście sekund
- brak nowego firmware choć soft dołączony do player'a daje taką możliwość
- kłopotliwa obsługa na początku ( skomplikowanie menu)
- brak porządnej instrukcji dołączanej do odtwarzacza
( na szczęście w internecie są stosowne pdf'y z instrukcjami na kilkadziesiąt stron ).
Ja po prostu kierowałem się testami w sieci, ceną i pojemnością - a także tym,że widać go jako dysk . Sprawa obsługi była drugorzędna - bo i tak trzeba się jej nauczyć.
Żywotność baterii oceniam na ok. 6 - 7 godz ciągłego grania.
Tyle ode mnie....na zimno i bez zbędnego chwalenia. Zalety i wady szczerze
Także decyzję pozostawiam Tobie. Ja jestem zadowolony lecz nie twierdzę,że Mpio jest idealny bo niestety nie jest.