Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2005, 16:56   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
A o ich jakości mówią testy niezależne, wykonywane przez np. czasopisma komputerowe. Poczytaj się przekonasz.

Oczywiście zaraz wyjedziesz mi tu pewnie z teorią spiskową jka to za testy się płaci, ale powiem CI od razu, że to bzdura, bo żadna szanująca się gazeta nie zaryzykuje nieobiektywności w teście produktów.
Vizzard powiedzial Ci ile sa warte te testy, ja jednak doprecyzuje.
Te 'testy niezaleznie' wlasnie jak ognia unikaja testowania jakosci - zwykle testuja predkosci zapisu i inne pi3rdoly. Zreszta w znikomej ilosci tych testow (o ile wogole w jakis testach drukowanych) pojawiaja sie takie informacje jak np. producent plyty, ktory ma duze znaczenie.

Cytat:
Napisany przez Elias
A tak już dla ścisłości, to Wszystkie fabryki, które wymieniłeś(MBI, MCC, kiedyś Ritek, Prodisc, CMC, fornet itd.) to dostawcy Esperanzy, a oprócz tego jeszcze kilka innych.
Nie wiem czy to zaleta marki ze skacze od fabryki do fabryki - tam gdzie jest w danym miesiacu taniej.
Z MBI byla chyba tylko jedna partia.
MCC (podobnie jak TY ktore tez byly) to jakies bezczelne podroby/odrzuty (zreszta nie trzeba byc nawet specjalnym ekspertem w dziedzinie plyt zeby sie tego domyslic, choc po wypaleniu staje sie to juz pewne).
Kidys Ritek - a bylo p.n.e czy n.e ?
Prodisc - tez to byl krotki, jednodostawowy epizod.
CMC, Fornet itd - fabryki sredniej klasy.
Tylko dlaczego jak sie pojdzie sklepu, kupi i sprawdzi to wychodzi taki ISO1, czy inne krzaki ?? Moze to nowy kod Riteka albo MCC ??
pawelblu jest offline