NO cóż , mam nadzieję, że ktoś tu w miarę szybko zajrzy więc zapytam: któryś raz z rzędu po zadaniu polecenia Export to DVD (dla całej sekwencji, ok. 60 min.,w materiale tym jest kilka różnych efektów dla obrazu i dzwięku oraz przejścia) po kilku godzinach wyczekiwania napotykam błąd w procesie nagrywania. komunikat brzmi: " Could not complete the last command because: Video picture size larger than buffer. (DVDErr, -1)PGC Info: name = Movie 1, ref = Apgc, time = 2208" - no i nie umiem sobie z tym poradzić; mam wrażenie że nie jest to wina osiągów mojego komputera (athlon 64 2800+, 512 mb RAM, maxtor 80gb dosyć wypełniony, ale miałem jeszcze 17 gb wolnego miejsca, radeon 9600 128mb); może ktoś zna rozwiązanie dla tego problemu? na jakimś zagranicznym forum wyszperałem informacje o konieczności usunięcia jakichś 'frame'ów' ze śnieżeniem, ale nie wiem o co chodzi (co to jest? czy chodzi o jakiś video effect? tamten post traktował chyba zgrywaniu materiału z VHS na komputer więc może chodziło o zgrane śnieżenie z kasety, nie wiem), przyznam szczerze, ani jak coś takiego usuwać...tak więc, yyy....POMOCY!
proszę również, nie dawajcie mi rad w stylu: spróbuj z innym programem; zainwestowałem już w AP Pro a wkrótce nabęde pozostałem komponenty tej serii (encore, after effects) i chcę pozostać przy Adobe, tym bardziej że wiem , iż to wystarczająco dobry program do obróbki amatorsko nagrywanych materiałów cyfrowych...
poniżej zamieszczam okno komunikatu jaki się wyświetla
bardzo Was proszę o szybką reakcję, ponieważ kilka obiecanych do zrobienia filmików na razie czeka na rozwiązanie tego problemu
dzięki
no_kya