ja gdy miałem takie problemy, to kupiłem 15 różnych płyt DVD i robiłem taki eksperyment a mianowicie jak Nero widzi taką płytkę . Jaki zestaw prędkości nagrywania oferuje, a jaki zestaw predkości odtwarzania. Wynik był taki, że niektóre płytki dla nagrywania miały 1/2/2,4/4/6/8/ prędkości itd, niektóre jedynie część tych prędkości a niektóre tylko maksa, a jeszcze inne w ogóle nie były widziane. Później przeczytałem artykuł na temat biosów do nagrywarek i wszystko zrozumiałem. Powód banalny , jak zwykle chodzi o kasę. Było w tym artykule opisane że jeżeli producent płyty nie zapłaci kasy producentowi napędu, to w biosie takiego napędu nie będzie modelu tej płytki ani jej strategii zapisu. Napęd wtedy po 'uważaniu' widzi taką płytkę. Czyli czasem w ogóle a czasem z grzeczności np jedną prędkość maksymalną, albo minimalną. Myślę , że to może być Twój problem. Choć z koleji wydawało by się że TDK nie powinno mieć takich problemów. Być może powody Twoich kłopotów są gdzie indziej. Lubiący podwyższony poziom adrenaliny mogą sobie pogrzebać w biosie palnika przy pomocy omni patchera. Po prostu sami znajdą właściwe strategie zapisu dla swojego palnika i ulubionej marki płyty.
|