Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.08.2002, 18:25   #13
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)

oj to kolego troche przesadziłeś
jak ma sie 2 dyski twarde i dwa napędy optczne to tak jak napisałem sie je właśnie podłącza . Nawet popatrz artykuł cdrinfo na stronie głównej o konfiguracji napędów ide . A co do tego że nie ma różnicy jak jest na tasmie cdrom i nagrywara to też sie mylisz . Nagrywara powinna być na master . A via 4in1 nie powinno być najno2sze zainstalowane lecz wersja 4.60 bo ona nie sprawia probvlemów.
co do via to ja zawsze istaluje ostatnie a napędy mam na odzielnych kanałach /wszystkie jako master / ale jak miałem tylko dwa kanały to zawsze miałem hdki na pierwszym a wypałek z cd/or dvd / na drugim i zawsze wypałek jako master / problemem moze być tylko palenie w locie ale jako że nie stosuje tej metody więc nie przeszkadza mi ten fakt /a połączenie hdd z cdrw or cd będzie powodowało spadek wydajności hdd zawsze wtedy gdy jednocześnie obydwa urządzenia beda próbowały posłać jakieś dane po kabelku ale nie az do prędkości najwolniejszego /a zresztą cd or dvd pracujące jako ata66 nie spowodują aż tak katastrofalnego spadku ogólnej wydajności /
więc rerasumując optyczne na drugim kanale a hdd na pierwszym i będzie IMHO ok
pozdro
cana jest offline