Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.06.2005, 22:07   #4017
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Death Man
Brałem udział w teście Chipa. Odpowiem na zarzuty. Zrobiłem test na 3 napędach różnych producentów. Niestety prawda jest okrutna. TDK, Verbatim, Dysan, Omega, Sky Ultra oraz Imation miały powtarzalne błedy, C2 w dużych ilościach. Dlatego, uważam że napędy niemają najmniej do rzeczy. Najwięcej do rzeczy ma MANUFAKTURA!!!!!. Wszystkie nośniki z prodisca wypalają się marnie, w niskich prędkościach, tak jak z Plasmona. Z kolei nośniki Platinety, Esperanze, Titaniumy, Creation, wypalały się z niską prędkością najlepiej. Powtarzam były to trzy różne napędy z 3 półek.... High End, Middle End, ewidentny Low End. I co śmieszniejsze testy były powtarzalne. Dokumentacja z testów ważyła 7 kilo. I testy, były przeprowadzane na 5 nośnikach z paczki danego producenta. Test razy 16, 24 , max, weryfikacja 24 oraz max. Dlatego śmiało powiem że na jakość mają wpływ głównie:
1. Rodzaj barwnika (jest prawdą że niektóre rodzaje lakieru np ftalocyjanina 4 typu najlepiej reagują w wysokich prędkościach).
2. Rodzaj fabryki
mam nadzieję że zrozumiecie moją opinię posiadam całą dokumentację gdzieś na hdd
Niestety twoja wypowiedź zaraz zostanie przez Vizzarda opisana jako podstawiona i że nie jesteś wiarygodny, ale gość ma manię prześladowczą wiec się nie przejmuj.
Elias jest offline