Napisany przez Elias
@ boger
@ Pawelblu
@ adax
Ostatni test w Chipie dowodzi, że jesteście w błędzie, bo między innymi byli w niego zamieszani ludzie z tego forum, jako osoby testujące.
Miałem dostęp do forum Chip, na którym dzielili się opiniami na temat nośników, które testują. Oczywiście można sobie było tylko poczytać.
Redaktor na forum podawał jaki rodzaj testu mają zrobić, i 50 osób ten test wykonywało, tak jak i wy to robicie, a potem przesyłało wyniki do redaktora.
Wyniki te były również podawane na tym forum, co komu wyszło by redaktorek nie mógł w artykule fałszować wyników.
Z tego co pamiętam, to było w tym teście około 15-20 marek, i Najlepsze jak w większości testów okazały się Verby, TDK, Esperanzy i chyba Samsungi.
Myślę, że taki test jest jak najbardziej obiektywny dla użytkownika, ponieważ przez niego jest wykonywany.
Właśnie do tego testu, niektóre marki były brane od nas z firmy w ilości 20 szt. na głowę testującego (czyli po 1000 szt, nośników z jednej marki).
Dodatkowo Komputer Świat, o którym się lekceważąco wypowiadasz.
Oczywiście jest to gazeta dla laików, ale np. ostatni test nośników był wykonywany w Niemczech. Testowano około 120 różnych marek, z tego w edycji Polskiej ukazało się chyba z 50 pozycji, które można kupić w Polsce.
Część z tych pozycji ukazała się również w innych krajach. Jeśli zadasz sobie trochę trudu, to sprawdzisz że wyniki z Edycji Polskiej nie różnią się od wyników z np. Niemieckiej, a nie sądzę by Niemcy fałszowali wyniki takiej marki jak np. Esperanza.
Więc wytłumacz mi Pawle(bo do ciebie to zdanie) JAk to jest, że takie wspaniałe w Twoim opisie nośniki jak Speed, nigdzie nie są widoczne i że np. u nas się nie przyjęły między innymi ze względu na jakość, A taki szajs Twoim zdaniem jak Esperanza, sprzedaje się w milionach. Według Ciebie Ci wszyscy co Esperanzę kupują to muszą być Idioci, a tylko Ty i jeszcze może kilku uprzedzonych jesteście mądrzy ??
Bo nie wierzę, by ludzie kupując szajs, który według Ciebie jest taki zły, z przyzwyczajenia kupowali go dalej pomimo, że im żle działa, a według ostatnich badań rynku nośników, Esperanza i Platinum na które tak najeżdżasz, stanowią 20% rynku sprzedaży nośników ( notabene Hawk jest liderem sprzedaży ilościowej).Samej Esperanzy sprzedało się w zeszłym roku więcej, niż TDK i Verba razem.
Więc wytłumacz mi, jak tych setki tysięcy idiotów w Polsce nie może zauważyć tego, że taki szajs kupują, zamiast dobrych nośników ??
Odpowiem Ci byś długo nie myślał - bo im one porawnie działają.
|