Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić.
Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć), a na nośnikach pokroju Espery zysku praktycznie nie ma.
Odnośnie moich wywodów na temat jakości, to poczytajcie sobie dokładniej moje posty. Jak widzicie nie wyrażam swojej opinii na ten temat, przytaczam tylko średnią z tego co widzę w sprzedaży.
Z tego co tu czytam i widzę w wykresach, to szukacie jakiegoś ideału, którego niestety nie znajdziecie, bo każdej marce na rynku zdarzają się jakieś wtopy (włącznie z verbatimem, którego osobiście uważam za najlepszą markę na Polskim rynku).
GFK polonia (bo taka jest faktycznie nazwa) posiada dane z kas marketowych na temat przechodzącego przez kasy towaru ( wszystkie sieci marketów bez wyników biedronki i Leclerca). Markety przesyłają do GFK dane na temat sprzedaży, a w zamian dostają wyniki sprzedaży zsumowane. Dane zawarte w badaniu GFK są w 100% wiarygodne jeśli chodzi o sprzedaż w marketach.
Oczywiście producent chcąc takie dane dostać musi za nie słono zapłacić.
Nie umniejszam w moich postach Waszej wiedzy na temat nośników, ale z niektórymi wypowiedziami się nie zgadzam.
Pozdrawiam wszystkich
|