Cytat:
Napisany przez Death Man
Nie wiem. Jestem wolnym strzelcem, nie udzielam się w tych kwestiach nigdzie. Opinię mam taką. Nie powielam testów na przykładzie jednej parti!!!. te nośniki z chipa traktowałem podejrzanie i jak były, problemy takie jak z verbatimami. Jechałem do hurtowni brałem partię z hurtowni A, wszystkich podejrzanych płyt, przeciętnie 25 płyt jednego producenta, a potem w hurtowni B oraz C. Dlatego powtarzam testy są powtarzalne........Nagrywarki to Plextor Px 716a, Liteon 1653s Lg 4163B oraz CDRW jakiś Lg do podglądu....
Metoda była prosta ale czasochłonna. Wypalając np. razy litku, robiłem testy w litku, lg, plexie. Bez oszczędzania na czasie, każdy napęd sprawdzał każdy nośnik, często testy były weryfikowane po 4 czasem 5 razy, a mistrz którego sprawdzałem dogłębnie bo miał dużo błędów Verbatim niestety.....Nie wszystko co się świeci to złoto.
|
Czytam, czytam i normalnie cuda na kiju. Czyli jak u siebie nagram verba na plexie i na litku bede mial bledy pod koniec tak (w koncu zadbales o przekroj pomiedzy dostawami) ?? Bo jak nie bede mial to sie okaze ze test byl do bani (zreszta z ogromnej ilosci wykresow na forum widac ze uzytkownicy ktorzy sie tym zajmuja na codzien maja inne zdanie niz odswietny tester-wolny_sztrzelec-nieudzielajacy_sie_nigdzie)
PS. Swoja droga po co do nagrywania CDRow uzywales tylko nagrywarek DVD a CDRW Lg nie ??
Cytat:
Napisany przez Elias
Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić.
Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć)
|
Poczytaj o czym pisales w postach w tym temacie to bedziesz wiedzial dlaczego naskoczyli.
Jezeli jest sie dystrybutorem espranzy to ma sie najlepsza przycinke na esperanzie i zadne badania, wywody czy sciemy tutaj nic nie zmienia.
Cytat:
Napisany przez demek
a na zagranicznym rynku jakie plyty sa dobre? verbatimy tylko w polsce bo np w niemczech juz nie ?  oswiec nas co do innych dobrych plyt na za granica 
|
Esperanzy oczywiscie.