Cytat:
|
Napisany przez wisiann
duzo porad i zadnych dobrych rezultatow
|
Na ale pojechałeś

, zastanawiam się czy sprawdziłeś w ogóle metody tutaj opisywane, czy po prostu jesteś osobą, która uważa swój sposób za najlepszy i jedynie słuszny, ale nie ważne.
Mówisz o dobrym rezultacie ?, chmm ...
***8222;obejście***8221; reklam, które podałem działa wyśmienicie i zajmuje 10 sekund
co do samego filmu - jeśli jego rozmiar przekracza 6 GB to mówimy o kompresji co najmniej na poziomie 27 %. Użycie transcodera może mieć jeszcze sens (max = 30%, niektórzy twierdzą, że tylko 20%) ale jakość ulegnie pogorszeniu w widocznym stopniu. No chyba, że utrata jakości to nie problem.
Ja jednak tak jak kolega M@X.666 postawiłbym w tym przypadku na użycie encodera.
To chyba tyle ...
Ps. Życzę powodzenia w ustawieniu "main move only" w przypadku reklam na vob-ie z menu lub filmem
Ps.2 Dróg do wykonania tego samego jest bardzo dużo i sporo z nich jest równie dobrych
@roman01
Proponuję zainteresować się tym co podaję poniżej, metoda czasochłonna ale dająca wyśmienite rezultaty, warto ją stosować jeśli transcoder pokaże zachowanie jakości filmu poniżej 80 %.
Zgrywanie na dysk :
DVD Decrypter + AnyDVD
Tworzenie skryptów/Encoding/Re-Authoring :
DVD Rebuilder + AviSynth 2.55 + QuEnc (wolny ale darmowy) lub CCE (płatny za to szybki) + ReJig
Moim zdaniem jakość QuEnc jest równie dobra jak CCE, jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż działa wolno.
Przykładowo kompresja filmu na poziomie 47 % jest ledwo zauważalna na komputerowym LCD, na telewizorze w ogóle. Gdybym to samo zrobił za pomocą transcodera np.: DVDRip-a, czy Clone-a (pozostawienie 53% jakości filmu) to porażka gwarantowana, nie mówiąc o nie planowanych niespodziankach typu zatrzymywanie się filmu itp.
DVD-RB opisuje ten :
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/index.php artykuł, tylko zamiast DVD Remake-a używam metody, którą opisywałem powyżej z ifoedit-em (na samym końcu już po wykonaniu polecenia Rebuild). Świetny artykuł na temat DVD-RB znajduje się w KŚ Ekspert 05/2005 ***8211; może uda Ci się od kogoś pożyczyć bo w kioskach już go raczej nie ma. Co do reszty to AnyDVD wystarczy uruchomić i działa, opis konfiguracji Decrypter-a jest choćby tu :
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter
Pozdrawiam.