Cytat:
|
Napisany przez slawekj
Nośniki są zapakowane fabrycznie. Informacja taka powinna być podana na opakowaniu.
To wiele wyjaśnia....
Ale parametrem jakości płyty nie jest to czy jest czytana po nagraniu.
Jakość płyt i strategia jest ściśle określona i zatwierdzona.
Normy obowiązują każdego producenta i muszą być zgodne z normami zatwierdzonymi przez ECMA.
A więc nagrywanie i sprawdzanie na odczyt nie jest żadną kontrolą jakości.
Jakość płyt to ponad 100 parametrów, które mażna sprawdzić tylko laboratoryjnie.
Następne pytanie jak są transportowane nośniki od producenta do kraju i jakie są warunki magazynowania ?

|
Dziwi mnie to, że piszesz jak byś miał pretensję o to że np. ja nie mam laboratorium i że kupująć w TDK, lub w Esperanzie czegoś tam nie wiem.
Jak pisałem, ja nośników nie produkuję tylko kupuję od producentów ( lub pseudo-producentów) i nie mnie osądzać ich procedury testowe.
Prawdopodobnie cześć producentów ( o ile nie wszyscy) stosuje te procedury testowe, tylko mniej lub bardziej przymyka oko na wyniki tych testów.
A nośniki są przechowywane w fabrycznych kartonach jak u wszystkich którzy nimi handlują. Nie jest również tajemnicą żenikt już w Polsce nie sprowadza inaczej, jak w kontenerach drogą morską, lub na kołach (jeśli to np. Verbatim, ale do nich towar płynie do niemiec i później dopiero jedzie dalej)