Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2005, 14:21   #4087
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
Dziwi mnie to, że piszesz jak byś miał pretensję o to że np. ja nie mam laboratorium i że kupująć w TDK, lub w Esperanzie czegoś tam nie wiem.
Jak pisałem, ja nośników nie produkuję tylko kupuję od producentów ( lub pseudo-producentów) i nie mnie osądzać ich procedury testowe.
Prawdopodobnie cześć producentów ( o ile nie wszyscy) stosuje te procedury testowe, tylko mniej lub bardziej przymyka oko na wyniki tych testów.

A nośniki są przechowywane w fabrycznych kartonach jak u wszystkich którzy nimi handlują. Nie jest również tajemnicą żenikt już w Polsce nie sprowadza inaczej, jak w kontenerach drogą morską, lub na kołach (jeśli to np. Verbatim, ale do nich towar płynie do niemiec i później dopiero jedzie dalej)
To nie są żadne pretensje.
Z Twoich wypowiedzi jasno wynika jaki jest poziom wiedzy na temat prawidłowego handlu i konkurencji nie tylko Twojej osoby ale również kreatywnych przedstawicieli i handlowców.

Co do transportu i warunków magazynowania moje pytanie nie jest przypadkowe.
Optymalne warunki utrzymania jakości nośników to 25 oC i względna wilgotność 55%. Dopuszcza się -/+ zmienne parametry lecz jakość produktu wówczas odbiega od optymalnej.

Sprowadzanie kontenerami lub transportem kołowym odbiega od dopuszcalnych parametrów.
Stąd taka różna jakość nośników nawet z jednej dostawy.

Na zakończenie. Pora zająć się profesjonalnie handlem.
To co jest obecnie to zabawa.
A Nam pozostaje z tych miliona śmieci w domowych warunkach wybierać nośniki które warto nagrywać.

Ot taka polska rzeczywistość.

slawekj jest offline