|
No cóż.. tak czytam o tych Verbach, TDK, że niby jakieś firmówki...
Verba już dawno straciła przewidywalność jakości. Chyba tylko pastele jeszcze są przewidywalne z tego co tu czytam. Najdłużej z "polpularnych" (znaczy dostepnych od ręki) trzymał się Platinum +R a z lepszych to trochę wcześniej TDK+R w BOX.
Co się kupiło to RICOCHJPN i dobrze się nagrywały.
Nagle, dosłownie z dnia na dzień TDK zmienił nośniki z RICOCHJPN na "TDK" i cenę z 8PLN na 4PLN - coś mi się z cięciami budżetowymi w kontroli jakości kojarzy ;PPPp
A ostanio Platinum+R spadło bo Ricoch Japan przeniósł fabryki z Japonii do Taiwanu do Riteka - dlatego za 1,60/szt kupiłem ostatnio Soniacze. Wole już je używać do "śmieci" zamiast dotychczasowych Platinum.
A swoje rzeczy nagrywam ostatnio na Maxelkach HGX tylko trudniej je dostać. Produkcja HGX +R x4 już się chyba zakończyła bo nigdzie w europie ich nie znalazłem, tylko x8 zostały. W Merlinie za to mają je... tylko w katalogu - nie mogli mi ich sprowadzić, ale co się dziwić. Tylko katalog mogliby poprawić i już ich tam nie oferować ;PPPp
Ciekawe jak z dostepnością x8 i na jakim nośniku są - trzeba będzie zamówić coś na próbę.
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
|