Dyskusja: Kto zna rosyjski??
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2005, 10:19   #6
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
no nie do konca tak.Najpierw trzeba sie zarejestrowac i chyba o to bylo pytanie.Procedura rejestracyjna zaczyna sie na linku w gornej czesi strony ( czerwone bukwy)
pierwsze puytanie dotyczy wprowadzenia sumy liczb w roku przestepnym ( vysokostnyj god) + aktualnej daty ( trudno powiedziec czy chodzi tu o aktualny dzien miesiaca czy tez sume calej daty. Nie mam czsy zeby sie tym bawic - ale zycze powodzenia. Za duzo to sobie nie obiecuj - jesli nie bedzie wersji angielskiej to slownikowy rosyjski to za malo aby korzystac z forum, to jezyk przechodzi strasznie przeobrazenia wprowadzajac do obiegu nowe slownictwo, niazupelnie "literackie".Roskjanie maja tendencje do absorcjo okreslen np.angieskich pisanych cyrylica, ale np.twardy dysk powszechnie jest nazywany winczesterem - no i mlodsi uzytkownicy forum zgadnijcie dlaczego
Powodzenia
Witam!
Tak, tak - kolega @bgn, ma chyba rację - mój opis i próby zrobione wczoraj późną nocą, były błędnę - za co przepraszam (widać, że z moim rosyjskim już kiepsko )
Próbowałem rozpocząć procedurę rejestracji, jak to opisywał kolega - ale nie wiem co za sume liczb (nic nie pasuje) tam wpisać - więc chyba niewiele pomogę.
Jeszcze raz przepraszam, za wprowadzenie w błąd
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post