Dzięki.
Oczywiście mam osobne VTS'y dla każdego strumienia.
Tylko nie wiem w którym miejscu można ustawić sposób wyświetlania danego strumienia na ekranie. Oczywiście mogę sobie ręcznie poprawić pliki ifo, ale nie o to przecież chodzi. Jak założyłem w Wizardzie, że projekt będzie 4:3, tak wszędzie mam 4:3. Dużo się jeszcze uczę, ale z projektu na projekt jest coraz lepiej. A może w nagłówku strumienia video jest zapisana informacja o Aspect ratio ? Ale to w sumie bez znaczenia, bo mnie interesuje ustawienie sposobu wyświetlania w efekcie końcowym. Przy VTS nie zauważyłem nigdzie opcji do ustawienia 4:3, lub 16:9 lub...............i.t.d.
Spróbuję tak: kilka strumieni video w osobnych VTS. Dwa z nich to 4:3, a reszta 16:9. Przy zgraniu materiału otrzymuję wszędzie 4:3. Chwila zabawy z IfoEdit i jest jak trzeba, ale Scenarist to nie program po którym muszę ręcznie coś poprawiać. Zatem tłumaczę sobie to brakiem wiedzy.
Pozdrawiam.
P.s. Jestem w trakcie pracy nad ty problemem, szukam sam rozwiązania, a od czasu do czasu zerkam na pocztę czy już zdążyłeś przeczytać i podpowiedzieć