Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2005, 18:43   #2
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba już powoli wiem, czego to wina...
Na początek odinstalowałem wszystkie CCE jakie znalazłem w systemie. Potem zainstalowałem jedną wersję - CCE 2.70... Stworzyłem przykładowy skrypt *.avs według zaleceń CobraVerde - nie działało! To znaczy nie było podglądu obrazu!
Stworzyłem drugi skrypcik *.avs, tym razem z FitCD, i niczego nie zmieniałem - działało!
Zainstalowałem CCE 2.50 - wsadziłem tam skrypt z FitCD - też działało!
Zacząłem się głowić, dlaczego tamte skrypty działają, a te polecane przez CobraVerde nie...
Na początku nic nie wymyśliłem, potem wreszcie na to wpadłem!
Wszystkiemu winien był plik .xls Ninja! Jak się okazuje, program ma pewien błąd! CobraVerde na swojej stronie pisze: zaokraglamy w górę do wartosci parzystej czyli xxx. Natomiast w pliku .xls tego nie ma! I nie ma o tym słowa w samym pliku. Także wiele osób, które z niego korzystały, mogły wszystko sobie popsuć i skapnąć się dopiero po 10 godzinach encodowania! Program podawał mi cały czas resize 303, co jest błędem. Poprawne ma wynosić 304! Po wprowadzeniu tej zmiany do skryptu .avs, nawet w CCE 2.50 wszystko działa! Radzę wszystkim, uważajcie na takie cuda! Lepiej polegać na własnym systemowym kalkulatorze

Będę informował o postępach, jakby coś się działo...

ZPAV, SafeDisc 3/4 and WinOnCD 6
KaPi jest offline   Odpowiedz cytując ten post