Cytat:
Napisany przez joujoujou
Pytanie:
Jeśli dostanę torrenta od zarejestrowanego usera któregoś z tych serwisów, sam będąc niezarejestrowanym, mogę zasysać pliki korzystając z tego torrenta?
Cytat:
Napisany przez Air
Nie, ponieważ tracker wykryje po Twoim Ip że jesteś niezarejestrowany.
|
|
Sorry że z takim poślizgiem

ale trzeba to sprostować.
Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale:
- ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia.
- IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników.
BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein

A na serwisach typu tdt lub innych publicznie dostępnych to się można tylko nerwicy nabawić, no bo jak tu cokolwiek ściągać jak nikt nie seeduje - bo i po co, jak nie ma przymusu, najważniejsze że JA już ściągnałem a inni to nie moja sprawa, niech się martwią