Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.08.2002, 18:34   #4
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak bralem sobie cd-rom teac'a 40x to sie pytalem czy jak zmienie firmware to beda problemy z gwarancja - gosciu powiedzial ze nie ale znowu czytajac info przy programach upgrade'ujacych napisane jest ze robi sie to na wlasne ryzyko - czyli jesli np sprzet padnie podczas zmiany lub wgramy zly itp to teoretycznie moga byc problemy - to moje zdanie co do cd-rom'ow /cd-rw

co do telefonow to rozwalilem nokie 8210 z idei przez przypadkowe zwarcie kabla m-bus podczas ich przerabiania. telefon nie wstal - zeby bylo smieszniej to mial zdjetego sima (no niezupelnie) bo uzywam plusa a idee ma sister. to ja telefon do ideii i sciema ze zalezy mi na numerach z telefonu a zarysowania obok stykow sa wynikiem czestego wgrywania logo/muzyk i robienia kopii zapasowej spisu telefonow - telefon nie wstal wiec gosc bez kilku bajerow sprawdzic nie mogl czy sim jest czy nie ma (wystarcza proste kable do zczytania flasha i sprawdzenia czy emulowany w nim eeproom nie byl modyfikowany ale przeciez tego nie bedzie w salonie ideii).jesli nie moze stwierdzic przyjmujac telefon ze bylo w nim grzebane to znaczy ze telefon jest ok i nie ma sladow ingerencji uzytkownika.
koniec sprawy byl taki ze phone'a zrobili na swoj koszt (bo sima nie zdjalem ale wgralem partiala co odpowiada za sprawdzanie sima a simlock byl nadal na eepromie) ale w gwarancji wklepali ze byla ingerencja uzytkownika i moge se ja teraz w tylek wsadzic - wiele mnie to nie martwi bo i tak pewnie niedlugo zmienie na jakas lewa 6210 lub 6310 i tam tez gwary nie uswiadcze - ale juz szukam schematu polaczen do m-busa do 6310 - simlock wywale i telefon jest spox
Nikita_Bennet jest offline