mialem to samo na tej samej nagrywarce.. przeszukalem chyba polowe internetu zeby znalezc jakies rozwiazanie i nic 8( najbardziej prawdopodobne przyczyny tego bledu to:
1) wibracja napedu (u mnie nie byl przykrecony ale po dokreceeniu zadnych zmian)
2) niewystarczajace zasilanie (podlaczylem do innego zasilacza i to samo)
3) zla jakosc nosnika (probowalem na kilku i zawsze po jakims czasie zaczal sie ten blad pojawiac)
wiec wniosek do ktorego doszedlem to: to wina temperatury 8) naped sie przegrzewa po prostu.. u mnie tez w zimie chodzil ok, pozatym w moim przypadku nagrywarka zawsze mogla nagrywac 1-2 plytki, nastepne juz nagrywala ww zolwim tempie a na kolejnych juz zaczynaol wyskakiwac blad.. wystarczyli jej dac troche czasu na "ochloniecie" i mozna bylo znowu nagrac 1-3 plytki.. itd.. a w kompie pelno urzadzen (4 dyski dla przykladu) ktore wydzielaja duze ilosci ciepla.
sprubuj wyjac nagrywarke z kompa, polozyc gdzies obok i zapewnic jej chlodzenie z duzego (najlepiej pokojowego) wentylatora, jak bledy sie przestana pojawiac to juz wiemy czego to wina 8)
zyczyl bym powodzenia ale mnie ten blad zazczal juz tak wkurzac ze zmienilem po prostu nagrywarke na liteona i jest OK 8)
|