Cytat:
|
Napisany przez Lwiczek
Hmm.. to wina opery? Bo też zauważyłem że się nie wyświetlają ale nie sugerowałem się że to może być wina aktualizacji... a jak chcesz zobaczyć duży obrazek klikasz na display image links i potem kopiujesz ostatni odnośnik - bezpośrednio do obrazka i juz... troche kombinowania ale sie da
EDIT: Wystarczy zmienić identyfikacje na jakąś inną... nawet miekką - i działa :/
|
Napewno jest to wina Opery. A to dlatego iż wcześniej bez żadnych problemów obrazki się wyświetlały.
Od początku mam Operę 8.0. i nie aktualizowałem jej do nowszych wersji.
Identyfikację ustawioną mam jako Opera, nigdy nie występowały z tym problemy.
Myślę, że przyczyny należy się tutaj upatrywać w problemie jaki opisałem w poście nr 796 w tym temacie
Od tamtego okresu nie pojawiał się żaden blue screen i miałem nadzieję, że problem jakoś się rozwiązał. Aż do dzisiaj...

Po niebieskim okienku i ponownym uruchomieniu systemu tym razem Opera nie powróciła do domyślnych ustawień. Zamiast tego pojawił się właśnie problem ze screenami w ImageShack. Próbowałem z różnymi ustawieniami przeglądarki ale nic nie wychodziło więc w końcu ją odinstalowałem. Ściągnąłem ze strony producenta wersję 8.0. zainstalowałem ponownie i jak narazie wszystko działa... oprócz wspomnianych obrazków.
A tutaj komunikat z blue screena:
Cytat:
Pojawił się problem i system Windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Jeżeli pierwszy raz widzisz ekran błędu to ponownie uruchom komputer. Jeśli ekran już się pojawiał wykonaj następujące kroki:
Upewnij się czy sprzęt i nowe oprogramowanie zostały poprawnie zainstalowane. Jeśli jest to nowa instalacja poproś producenta o uaktualnienie Windows. Jeśli problem się powtarza odinstaluj sprzęt i oprogramowanie.
Informacje techniczne:
*** STOP: 0X00000050 (0XFC4F3000, 0X00000000, 0XFE315561, 0X00000000)
Rozpoczynanie zrzucania pamięci fizycznej
Zakończono zrzucanie pamięci fizycznej
Jeżeli problem będzie się powtarzał skontaktuj się... i tak dalej
|
Po blue screenie komp ponownie się uruchamia ale przed załadowaniem systemu włącza Scan Disca. Zawsze pojawia się wpis w stylu:
Cytat:
|
Program Files\Opera\Profiles i tu jakieś pliki lub też \cache i jakieś pliki - pierwsza jednostka alokacji jest nieprawidłowa, wpis zostanie usunięty
|
To chyba wszystko

Pozdro
EDIT:
Problem nieważny (przynajmniej chwilowo

) Dzisiaj włączam kompa i wszystko działa jak powinno