Kopiowanie plyty 8,5 GB a wybredny odtwarzacz stacjonarny...
Witam!
Od czasu do czasu zagladam na Wasze (teraz juz nasze) forum i zawsze pozytywnie pozwalalo rozwiac moje watpliwosci. Tym razem mam znow zagwozdke, ale ze wzgledu na ograniczony czas zmuszony jestem do pytania.
Problem polega na tym, ze mam plyte DVD-Video 8,5 gb z materialem, ktorego niechcialbym kompresowac DVD-Dhrinkiem lub tym podobnym. Po prostu chcialbym kopie 1:1. Dodatkowo ma to dzialac na odtwarzaczu stacjonarnym ktory czyta tylko dvd-r lub dvd-rom (+ nie czyta) I teraz pytanie. Czy wystarczy jesli skopiuje plyte np.: Nero, CloneDVD, DVD-Decrypterem na plytke DVD-R DL i bedzie to dzialac? Czy powinienem sie bawic w jakies ustawianie bitsettingu i nagrywac to na dvd+r dl? Nie mam zielonego pojecia, a nosniki DL sa chorendalnie drogie, wiec chcialbym uniknac wpadki :/
Podejrzewam ze zaraz odeslecie mnie do jakiegos poradnika w ktorym jest to opisane, ale jak wczesniej wspomnialem - ramy czasowe sa bardzo ciasne - wypalarke (konkretnie NEC 3520A) bede mial tylko jutro na kilka godzin a nie wiem czy bede mogl ja pozyczyc znow. Stad moja goraca prosba o konkretna porade. Chetnie przyjme rowniez odsylacz, a jeszcze chetnie ze wskazaniem konkretow.
Z gory dzieki za pomoc i wyrozumialosc.
|