Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.08.2002, 23:51   #1
SQUERL
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.08.2002
SQUERL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarką HP cd-writer cd4e

Mam duży problem z nagrywarką HP cd-writer cd4e. Kumpel przynósł ja do mnie by zgrać płytki, podlączylem nagrywarke, zainstalowałem sterowniki itd. i położyłem ją na obudowie od mojego kompa bo tylko tam miałem miejsce. Nagraliśmy pierwszą płytke i wszystko było spox, więc zostawiliśmy nagrywarke i wyszliśmy na dwór po wcześniejszym odłączeniu ją z zasilania i wylączeniu kompa. Do chaty wróciłem z powrotem gdzieś tak na wieczór (a wypalaliśmy było rano). Jak wróciłem komp był włączony na którym leżała nagrywara, pomyślalem że dobrze by było wypalić płytke z dokumentami. Podlączyłem ja do zasilania i co się okazało?- nie chce się otworzyć klapka (otwierająca się gdy nagry. jest podlączona do prądu) przestraszyłem się. Dziwne bo w nagrywace był prąd bo paliło się światełko POWER. Rano otworzyłem nagrywarke ręcznie po przez specjaną dziurkę od dołu, wystarczyło delikatnie popchnąć taki mały kwadracik, włożyłem płyte by sprawdzić czy czyta. Jak się okazało wogóle nic się nie porusza. Nie wiem co mogło spowodować uszkodzenia, czy moja nie wiedza czy wada nagrywarki. Jedne co jest pewne to że nie została uszkodzxona na wskutek urazu mechanicznego. Błagam o jak najszybszą pomoc co jest przyczyną. Acha i nagrywarka jest na gwarancji, chce się tylko upewnić po czyjej stronie leży wina.
SQUERL jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online