Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.06.2005, 16:18   #2597
ManATMoon
Bywalec

Data rejestracji: 18.04.2005
ManATMoon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Upał, nie wszystko może zrozumiałem.
Jeśli to druga sztuka i ciągle bez zmian to mało prawdopodobne, że zawinił napęd.
No chyba, że wymienili na tem sam egzemplarz.
Wszystkie płyty nagrywa z prędkością x4(? - nie chce mi się wyliczać) - to znaczy, że używa deskryptora przeznaczonego dla płyt których nie potrafi zidentyfikować.

Ja wiem, że wyświetla ich nazwę i parametry prawidłowo, ale w momencie nagrywania nie potrafi prawidłowo odczytać parametrów płyty.
Ja mam podobną sytułację na LG - płyty Dysana nagrywane są x6 zamiast x8, i to nagrywane z błędami. Na szczęście dotyczy to tylko tego jednego rodzaju nośnika.

Masz bardzo duże obciążenie procesora - ja na LG mam ok. 5-10% na procesorze AMD2200+.

Moja rada?
Najpierw, jesli masz mozliwość, sprawdź tę nagrywarkę na innym kompie - poproś jakiegoś znajomego. Warto podłączyć jako jedyny napęd na kontrolerze jako master - nie zapomnij sprawdzić zworki. Sprawdż ustawienia w biosie, czy włączone UDMA dla kontrolera.
Dla pewności wgraj na jego kompie bios do nagrywarki, nawet jesli nie ma nowszego, zainstaluj też najnowszą wersję Nero - demo do ściągnięcia z www.nero.com. Soft dołączony do nagrywarki nie zawsze jest w najnowszej wersji - generalnie odradzam wersję Nero Express.

Miałem przez chwilę taki napęd jak Twój w rękach - nie miałem z nim żadnych problemów.

Obstawiam na błąd w Twoim kompie, może "kręcony", może w jakiś sposób niekompatybilny z tą nagrywarką, może za mocno "zaśmiecony" system/rejestr, może za słaby zasilacz, może kabel wadliwy, może to, może siamto....

Jeśli u znajomego będzie dobrze działać, to niestety, słynny format c: i modlić się, żeby reinstalacja systemu poskutkowała....

Powodzenia
ManATMoon jest offline   Odpowiedz cytując ten post