Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2002, 22:04   #17
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Hej hola prrr !

PODSUMOWYWUJĄC !:-)
Jeśli dobrze zrozumiałem to wszystko mniej więcej żyje tylko dziłać nie chce !
Więc chyba odp jest troche klarowna :-)mianowicie :

- Kabel USB nawalił zwarcie przebicie przerwanie zyły itp itd.
- Walnięty kontroler na płycie gł. ew inny kontroler do którego podłączony jest kabel a do niego HP

- Jeśli to cudo chodzi na USB to możesz zrobić tak.

Odpalasz edytor rejestru po uprzednim wykasowaniu z systemu wszystkiego od tego HP.

Znajdujesz za pomocą F3 wszystkie wpisy które mają w sobie wpis zwiazany z tą nagrywarką / soft sterowniki ścierzki w których został zainstalowany soft / resteartujesz kompa i instalujesz najpierw soft i póżniej podłączasz sprzęt standardowa procedura inst. urządzeń USB.

/ Ja tak miałem ze skanerem zainstalowałem soft i potem go wywaliłem po ponownej inst, tylko w innym kat. skaner się nie zgłaszał / HP SJ 2200 / po usunięciu wszytkich wpisów i ponownej inst wszystko OK !

W grę wchodzi oczywisci uszk. samej nagrywarki i co ciekawe to jest bardzo podobna historia do mojej !

Mianowicie :

Wypalam sobie CD na moim ŚP RICOH'U 7163 ADP no i ...

Nero wykonał symulację zatrzymała się na 100% i komp się zawiesił no to ja go restartuję iku mojemu zdziwieniu BIOS nie widzi nagrywarki !

Poczekałem ash ostygła ale nic to nie dało / zawiozłem do SERVICE po miesiacu dostarczyli mi nową 7240 / z moich domysłów przyczyny mogły być takie - walniecie elektroniki / może temp. albo znany wirus czarnobyl /

Jesli masz taką możliwość to sprawdź ten sprżet u kogoś innego / osobę nie w temacie ...

Jak by co to od czego są kochane servisy...
Laser jest offline