Cytat:
Napisany przez tequila sunrise
Panie Andrzeju, nie wiem czy dostal pan moja informacje na gg, ale to dla mnie bardzo wazna sprawa, wiec pozwole sobie powtorzyc to tutaj:
otoz do jutra musze cos wybrac z oferty laptopow w Stanach
i widze ze najlepsze konfiguracje sa u DELLA i HP
z tym ze HP znam bo mialem juz do czynienia i wiem czego sie spodziewac
a o Dellu slyszalem duzo dobrego jednak chcialbym uslyszec cos od uzytkownika
i tutaj spada mi pan z nieba
1. jaka konfiguracje pan wybral i jaksie sprawuje ? oraz co by pan w niej teraz zamienil
2. jak to jest z ta gwarancja, czy podstawowa 1roczna jest tez respektowana w Polsce ? bo slyszalem ze nie
3. jak ocenia pan materialy, jakosc, trwalosc i ogolnie wykonanie i design
4. bardzo wazne - jak z glosnoscia podczas pracy ? czy wiatrak czesto pracuje, czy mocno sie grzeje.
Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc, bo jestem do niego bardziej przekonany niz do HP, ale wolalbym miec info z pewnego zródla.
pozdrawiam!
|
Witam,
Niestety nie dostałem żadnej wiadomości gg i na pewno zaraz bym na taką odpowiedział. Ale to kolejny przykład, że wiadomości tak wysłane, albo dochodzą, albo nie, co mnie osobiście bardzo martwi, bo nie mogę przecież za każdym razem oczekiwać od kogoś potwierdzenia.. Ale to tak na marginesie.
Co do laptopa.
1) Konfiguracja:
Pentium Centrino 1,6GHz
Pamięć 512MB
Dysk 60GB
Napęd Combo
Grafika... nie pamiętam w tym momencie modelu, ale coś Intela ze 128MB ramu, ale zintegrowana
Ekranik 15,4 cala
Dokładniejsza konfiguracja na linku podanym w poście wyżej.
Co do ewentualnej wymiany jakiś podzespołów, to do tej pory nie mam żadnych negatywnych odczuć odnośnie tego sprzętu i nie czuję potrzeby wymiany czegokolwiek.
2) Z gwarancją jeszcze się nie dowiadywałem, chociaż wydaje mi się, że nie powinno być problemu z jej akceptacją. Najlepiej jednak będzie po prostu zadzwonić do DELL-a w Polsce i się zapytać.
3) Ogólne wykonanie i wykończenie notebooka oceniam bardzo dobrze. Widać, że DELL nie żałuje na jakości materiałów. Wszystko jest solidnie wykonane, skrupulatnie wykończone i generalnie bardzo estetyczne i przemyślane. To duży plus, zwłaszcza biorąc pod uwagę oferty innych producentów, które miałem okazję przeglądać.
4) Co do głośności... Jedyna odczuwalnie głośna rzecz w komputerze to napęd. Nie jest to hałas bardzo uciążliwy, niemniej jednak słyszalny. Wiatraki natomiast nie są praktycznie w ogóle słyszalne i tylko dokładnie się przysłuchując można stwierdzić, kiedy pracują. a kiedy nie.
To takie krótkie odpowiedzi na postawione pytania. Gdyby miał Pan jeszcze jakieś pytania, proszę się nie wahać, ale na wszelki wypadek napisać je i tu i na gg. Rano (ok. 7) jutro sprawdzać pewnie będę pocztę, więc mogę coś jeszcze dopowiedzieć.
Jeszcze taka jedna uwaga końcowa. Z mojego opisu powyżej można wnioskować, że laptop, którego kupiłem, jest bez wad. Tak naturalnie na pewno nie jest, ale akurat bardzo dobrze trafił on w moje potrzeby i nie mam powodów, żeby na cokolwiek narzekać. Oprócz jednej rzeczy, z której jednak od początku zdawałem sobie sprawę - wagi. Nie wiem, ile dokładnie laptop waży, o ile dobrze pamiętam specyfikacje to coś około 3,5 kilo, jednak jest to zdecydowanie odczuwalna waga. Mi to aż tak nie przeszkadza, jednak dla słabszej osoby noszenie go przez cały dzień może okazać się dość uciążliwe. Jeśli więc jeden z ważniejszych parametrów to mobilność, to może warto rozważyć kupno komputera z mniejszym ekranikiem (12'') i zdecydowanie lżejszego.