Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.06.2005, 16:00   #5
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
No niestety @kizio, Polska ( bo u Ciebie jakoś to tak wygląda, że ...,), jest zróżnicowanym krajem. Z tym, że wydaje mi się ogólnie, że to nie tylko tak jest w Polsce - w każdym prawie kraju możesz trafić do szpitala lub lekarza, który będzie kompetentny i miły, a także na takiego, któremu przeszkodzisz w kawie . I możesz trafić do szpitala, gdzie będziesz czekał 5 minut, albo do takiego, gdzie godzinę. A dlaczego tak jest ?? Dlatego, że nawet jeśli będą standarty, pieniądze, to bardzo dużo zależy od samych ludzi - jak oni podchodzą do swoich obowiązków, jak traktują innych ! I taka jest prawda - nawet mając dużo pieniędzy możemy tak nimi gospodarzyć, że na wiele rzeczy nie starczy.
A co do Telekomunikacji Polskiej - w sumie patrząc na ostanie lata to ja też nie zaliczam się do osób, które by strasznie na nią narzekały - aczkolwiek parę żali by się znalazło - pomijam oczywiście takie kwestie jak ceny....

I jeszcze w kwestii wspomnianych schodów itd. - cóż, szczególnie kiedyś naprawdę nie myślano o tym, że przychodnia to nie powinna mieć schodów albo choć windę - dzisiaj jest niby lepiej, ale niestety nie do końca - myśli się np. wybiórczo o problemach osób niepełnosprawnych - np. buduje się podjazd, windę i wszyscy są dumni, jak wspaniale to jest. Ale równocześnie kładzie się tak śliskie płytki przed wejściem, lub nawet w środku, albo na jedynych schodach, że wystarczy deszcz, mokre obuwie, i stają się one ogromnym zagrożeniem dla osób poruszających się o kulach. I nie tylko dla nich - sam znam wejście do wyższej uczelni, wyremontowane może 3-4 lata temu, gdzie położono tak śliskie płytki przed wejściem i na schodach, że jak spadło trochę śniegu i zrobił się lekki mróz, to w pełni zdrowi ludzie na moich oczach przewracali się na nich, jak na lodzie !

Życzę miłego popołudnia, moje chyba takie w pełni nie będzie, bo coś Ojciec na mnie obrażony, i nie wiem za bardzo za co

Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post