Jak zmienić region w systemie?
Witam
Posiadam nagrywarkę BenQ DW1620 i wgrany firmware B7U9 RPC1. Mam kilka płytek z USA i w związku z ich odtwarzaniem najwyraźniej coś się zablokowało, a konkretnie licznik regionów i to chyba w systemie, bo ze względu na bios nie widzę innej możliwości. Objawy są takie, że PowerDVD za każdym razem gdy wrzucę płytę R2 ostrzega o zmianie regionu, nawet jeśli w międzyczasie nie włożę płyty R1. Natomiast Zoom Player, którego również używam (a właściwie używałem, bo już nie mogę) do odtwarzania płyt informuje mnie, że system nie jest autoryzowany do odtwarzania płyt z tego regionu (czyli R2) i program się zawiesza. Przypuszczam, że jakiś licznik musiał się zablokować na R1 lub coś w tym stylu i stąd te problemy. Zainstalowałem Region Killer i program problem rozwiązuje, ale denerwuje mnie uruchamianie za każdym razem zewnętrznego programu by móc sobie obejrzeć film. Czy jest jakiś sposób by ogłupić system na stałe bez konieczności uruchomiania za każdym razem dodatkowych aplikacji (jakiś patch, hack, itp.)?
Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam
chairon
|