Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.06.2005, 23:17   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Mam kilka przykładów na służbę zdrowia, nie chcę tu wszystkich przytaczać.
Nie wiem natomiast, czy ktoś tu zwrócił uwagę na ilość kombinatorów, ludzi robiących badania po to, aby uzyskać np. zwolnienie lekarskie, jakąś rentkę itd. Stąd też bierze się brak kasy w służbie zdrowia, terminy oczekiwań na badania. Nie twierdzę, że to jedyna przyczyna, ale jedna z poważniejszych.
Tak, to jest ta druga smutna strona medalu... Dlatego też kilka dni temu zjechałem lekko osobę na forum, która chwaliła się jak to ona (on) co i rusz wymienia sobie sprzęt na nowy wymyślając różne sposoby jego uszkodzenia. Tu jest podobnie... Zresztą w całej Polsce tak właśnie jest. Jest pewna grupka cwaniaków, którzy myślą, że w ten sposób potrafią poradzić sobie w życiu, a potem przez nich pokutuje całe społeczeństwo. Wiąże się to także z mentalnością ludzką, o której pisałem w poprzednim poście, a której ewentualnej konieczności zmiany, obawiałbym się najbardziej...

Cytat:
Moim zdaniem, rozwiązanie jest tylko jedno: płatna służba zdrowia. Tyle składek płacę a nic z tego nie mam. Ostatnio łaskę mi zrobili, że wykonali USG jak trafiłem z chorą nerką o 4 rano do szpitala. Niestety, wszystko opiera się na kasie.
Zgadzam się w 100%.. Zresztą, jeszcze czekając wczoraj na przyjęcie rozmawiałem z mamą na ten temat. Moje argumenty były proste - skoro płacimy bardzo wysokie składki na służbę zdrowia, mamy prawo w zamian oczekiwać obsługi na określonym poziomie. To, co w tym momencie nas otaczało nie kwalifikowało się do żadnego poziomu. Sprawa jest jasna - albo państwo za moje składki jest w stanie zapewnić mi odbowiednią opiekę medyczną, albo nie ma prawa zmuszać mnie do płacenia składek. Robimy całkowicie prywatną służbę zdrowia i niech każdy ma prawo wyboru. A pewna opieka na podstawowym poziomie zostaje dla tych, którzy z różnych powodów nie mogą sobie zapewnić innej (ludzie bezdomni, więźniowie itp.).

Cytat:
PS. Chrońcie oczy, macie tylko jedne.
Kiedy wczoraj stałem w tej poczekalni przyszedł starszy pan. Przy oku trzymał husteczkę i widać było, że coś mu się stało i bardzo boli. Prawdopodobnie doznał jakiegoś urazu oka i teraz bardzo ważne było, aby jak najszybciej udzielić mu pomocy. A ja już wiedziałem, że przed nim były jakieś trzy godziny czekania.....

Wczoraj doszedłem do smutnego wniosku - w obecnym stanie nasza służba zdrowia wykrwawiającego się pacjenta, odeśle do poczekalni, jeśli tak stanowią jakieś chore, wymyślone przez bezmyślnych ludzi przepisy.

TO SIĘ MUSI ZMIENIĆ!

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post