Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2005, 01:28   #31
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Cóż ja mogę dodać do tego, co napisałeś.. Może tylko jedną, a właściwie dwie rzeczy. Jedna sprawa to remonty czy budowy dróg i to, co się potem z nimi dzieje. Pamiętam jak tydzień po otwarciu drogi remontowanej przez pół roku, jechałem po niej slalomem omijając już zapadnięte studzienki... Na innej mało nie rozwaliłem samochodu wjeżdzając w potężną dziurę na samym środku, która dwa dni wcześniej była łatana (dlatego nawet do głowy mi nie przyszło, żeby na nią uważać)....

Dla tego typu fuszerki - i to jest sprawa druga - nie powinno być żadnej tolerancji. Bo jak do cholery drogi w tym kraju mają ulec poprawie skoro nawet te nowo zbudowane po roku dwóch wymagając natychmiastowego remontu. Przecież one powinny być jak nowe przez przynajmniej 10 - 20 lat, wymagając co najwyżej kosmetycznych poprawek.. Kto dopuszcza do tego, żeby miały miejsce sytuacje takie, jak ok. 2 miesiące temu na ulicy Klecińskiej we Wrocławiu, kiedy to w godzinie szczytu jechał samochód i traktor. W tym pierwszym dwóch speców "łatało" dziury zasypując je żwirem i zalewając smołą czy czymś tam, po czym traktor jadący za nim wjeżdzał to rozsypując wszystko na boki, a po kolejnych kilku samochodach nie było już śladu po "remoncie". (...)..
Witam ponownie
Dużo racji - to prawda, fuszerkę potrafią odwalić - na osiedlu remontują takie wejście do biblioteki - najpierw zrobili nowy daszek, teraz ostatnio kładli nowy kawałek (chyba 2x2 metry !) kostki - i jak przechodziłem tam ostanio to jeszcze nie było skończone !
A znajomi robili mały remont domku - dach, izolacja, podjazd. I ciągnie się to już tyle, że aż źle się robi - na szczęście mają umowę z kosztorysem. No i robotnicy już też się zmieniali, bo jeden, miewał od rana "dobre nastroje", a raz tak go chyba "suszyło", że znajomemu z piwnicy dwie butelki starego wina wypił
A w kwestii budowy dróg - jak jakiś czas temu usłyszałem, że to normalne, że budowane w Polsce autostrady będą się "psuć" bo wybrano taką technikę, które teoretycznie zmusza co 5 lat do napraw !!!!

Dobranoc
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online