Cytat:
|
Napisany przez pawelblu
IMO kiepski argument bo 19% od duzo to nadal duzo. Coprawda 2x mniej niz teraz, ale nie zapomnij ze ludzie ktorzy maja interesy zarejestrowane za granica musieliby kombinowac zeby placic te 19% (przerejestrowywac do pol), a nie musza kombinowac nic, zeby zostalo tak jak sie rozliczaja do tej pory, nie placac panstwu wogole podatku.
|
No tak, ale to tylko w wypadku tych którzy już sa za granicą (zresztą skoro oni są już za granicą to już nic nie płacą). Oni może już nie wrócą, ale ci którzy wchodzą dopiero w ten próg podatkowy niech nie mają argumentów za tym że w obcym kraju jest dużo, dużo lepiej.
Chodzi o to żeby nie opłacało się kombinować, uciekać przed urzędem skarbowym i żyć w niepewności czy też zakładać firmę za granicą.
Zresztą to tylko taka moja opinia, może się nie znam, może nie wiem jakie są prawdziwe dane, ale ja uważam że tak było by chyba lepiej
Pzdr.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________