Cytat:
Napisany przez Eliasz
Przepraszam bardzo ale dając pienądze na WOŚP nie daję (moze nawet nie chce) dawac kasy na Woodstock. Co ma woodstock do pomocy w zakupie sprzętu medycznego??
Druga sprawa, pisałeś że pieniądze siedzą na koncie, OK , zgadza się tylko kto bieże za to procenty?? oczywiscie wiadomo, owsiak i przeznacza je na woodstock, a przecież ludzie wrzucający pieniądze do puszek chcą pomóc w zakupie sprzętu medycznego a nie w organizacji woodstocku, czy pisze to gdzies na puszkach? a wiec jednak nie wszystkie pieniadze ida na taki cel jaki życzyli by sobie ludzie
I jeszcze jedno, piszesz żeby spróbować zrobić to co owsiak za 1%. A popatrz tak np. na caritas, ile oni zbierają?? zbierają też duże pieniądze bez robienia takiego show'u.
Możesz napisać że owsiak zbierze w jeden dzien tyle co caritas w caly rok, ale zapewniam Cię ze gdyby owsiak zbieral caly rok to tez by nie uzbieral duzo wiecej kasy
Nie krytykuje owsiaka za wosp bo owszem widać ten sprzęt który kupił, ale nie podoba mi się co on robi pozniej z tymi pieniedzmi
pzdr.
|
No wiesz - powtarzam to dosc czesto. To wolny kraj - mozesz dawac kase na caritas, mozesz zalozyc swoja fundacje, ktora zrobi to co owsiak 'taniej'. Ja wiem swoje. Idea sluszna, koszty IMO uzasadnione, nie ma lewizn. Poza tym wiadomo na co ona idzie. Jurek nigdy nie kryl sie z woodstockiem (zespoly graja za darmo, ale organizacje koncertu finansuje fundacja). Poza tym baze fundacji musial stworzyc sam. Natomiast caritas wiadomo ze dziala na szkielecie koscielnym wiec baza juz jest, a same akcja sa duzo mniej 'intensywne'.
Dla mnie idea WOSP jest OK.
Tylko jeden szczegol mnie troche denerwuje. Jak sie chodzi duzo w dzien orkiestry to spotyka sie kilka grup zbierajacych. Wiadomo - daje sie raz, dwa, moze trzy, ale nie wiecej. Wiec jak taka dziesiata spotkana grupa potrafi czesto skomentowac 'odmowe pomocy dla chorych dzieci'.