Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.06.2005, 17:33   #2635
bart_3d
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.09.2004
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Vonda
Staszek666; sonon - wielkie dzięki !!! ...podziałało bez pudła ;-)) .. co prawda nie miałem wczoraj czasu żeby kupic nową taśmę więc zamieniłem kocówki z cd-romem i teraz chodzą oba napędy ;-)) pewnie gdzieś w taśmie coś się przerwało i przy pewnym ustawieniu nie kontaktuje ... albo jednak w gnieździe jakiś lut jest juz niepewny - porusza się i jakiś czas działa ... na wszelki wypadek kupię taśmę ... jak sie problem powtórzy będę miał pewnośc (?) że to płyta ...
Raz jeszcze wielkie dzięki ... 200 do przodu /czy też raczej NIE do tyłu;-))) /

PS Z innej beczki ... czy przy takim kompie: /PIII700, AbitBH6, 384RAM, 120GB HDD 7200obr.2MBcache ... Win 98SE/ to normalne, że przy odczycie i nagrywaniu nagrywarka w zasadzie nie przekracza prędkości x2 ?? niezależnie od płyty ... Platinum (+) x8(12) , Verbatim (+) x8 ... odcztyt średni na poziomie x1,9 lub gorzej: Esperanza (-) x4 - czasem oprzy weryfikacji < x1 ...
Przy nagrywaniu niezależnie od wybranej prędkości (x2, x4, x8) nagrywa ~30-40 min ??
Według mnie problem tkwi w tym, że masz na jednej tśmie nagrywarkę i CD-ROM. Jeżeli ten CD jest stary, to pewnie pracuje w trybie PIO narzucając nagrywarce taki sam tryb. Odłącz na chwilę CD, ustaw palnik na mastera, włącz DMA menadżerze urządzeń i powinno pomóc.
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post