Cytat:
Napisany przez s_tuden_t
moze faktycznie nie mam racji, prawde mowiac nikt ze znajomych nie studiuje na uniwerku wiec nie mam porownania a wnioski takie wydedukowalem soebie. slyszalem ze na uniwerku wyklada "Miodek" wiec... stad uczelnia humanistyczna.
jesli urazilem kogos opinia o jego uczelni to wielkie SORKI!
|
W zadnym przypadku mnie nie uraziles, pewnie nikogo innego tez. Po prostu prowadzimy dyskusje, a ja pozwolilem sobie sprostowac co nieco.
Z mojego skromnego doswiadczenia wynika, ze polibuda jest mniej ukierunkowana, poniewaz przez jakis tam okres robi sie inzyniera (na PW chyba 3 semestry sa na wszystkich wydzialach podobne, ale to opinia jedynie zaslyszana, tym bardziej ze jak wiemy WIELE zalezy od prowadzacego przedmiot). Na uniwerku przed mgr mozna robic co najwyzej licencjata, a to w przeciwienstwie do inz jest tytul mniej uniwersalny, za to bardziej specjalistyczny, bo scisle zalezy od kierunku.
Przyklad: Informatyk po PW bedzie przy okazji troche fizykiem, troche elektronikiem i moze jeszcze cos o czym nie mam pojecia. Na uniwerku, fizyke mozesz poznac ale we wlasnym zakresie - nikt tego nie bedzie wymagal. A o elektronice mozesz tu wogole zapomniec.